| Welcome Guest ( Log In | Register ) | Resend Validation Email |
|
|
| Pages: (3) [1] 2 3 ( Go to first unread post ) | ![]() |
| Echelon4Life |
|
![]() Echelon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Mars Army Posts: 572 Member No.: 25 Joined: August 02, 2008 |
така... тъй като в последно време не се мяркам често искам да дам обяснение
доста се шуми около филма, много хора се ваминачиха до такава степен че живеят и дишат, за да мислят и говорят за Twilight. други, пък, го смятат за напълно идиотски, детски и т.н. аз вече прочетох 4-те книги и сега довършвам това, което успях да намеря от 5-тата и определено ми допада - със сигурност ще следя филмите. според мен Twilight е една модерна история за Ромео и Жулиета (дам определено идеята не е много оригинална и честно казано малко заимствана, но пък за сметка на това интересно поднесена). много хора с отвращение казват че не им се гледат детски приказки за вампири. е аз не съм съгласна с тях и ще кажа защо - да се гледа на историята като приказка за вампири е малко повърхностно (съжалявам ако обиждам някой, не е нарочно) защото ако се вгледаме не е нужно да става дума точно за вампири. просто в последно време те станаха доста модерни и това е начин да се привлече внимание към творбата. аз гледам на Twilight като историята (любовната история) на 2 индивида - коренно различни един от друг и в същото време толкова еднакви. той - неизпитвал до този момент подобни чувства и истински изплашен от тях и от това как и до каква степен ще променят живота му. и тя - непомисляла за подобни неща, дори незаинтересована в един момент достига до неговите проблеми - как ще се промени живота и, какво е готова да жертва за да има него. естествено като във всяка любовна история трябва да има някакви пречки, за да може да се покаже по-ясно колко силна може да бъде "любовта" (използвам кавичките, защото неотдавна в този форум бях изразила мнението си че не вярвам в реалният живот да съществува любов, такава каквато е описана в песните, романите и др произведения). ето точно тук се включва елементът "вампир" - същество, което е коренно различно от това прието за нормално, от нас хората. според мен ако препядствието пред любовта бе нещо като разлика в общественото положение, пари или други от този тип, нямаше да има същия ефект. все пак живеем в 21-ви век. би трябвало тези неща вече да са преодоляни. не искам да натрапвам своето мнение и за това исках да пусна тази темичка, за да мога да видя как другите възприемат филма и книгите -------------------- |
| Kremitoo |
Posted: February 04, 2009 09:04 pm
|
![]() Buddha For Kremmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Mars Kings Posts: 878 Member No.: 1 Joined: July 22, 2008 |
Обожавам самата история, обожавам Пати / Робърт Патинсън/, обожавам подобни любови между вампири и хора / основната причина да съм фенка на Бъфи... Е, и Спайк.
На филма давам 9 от 10, а дори не харесвам напълно режисурата и сценария... Значи смятайте колко много обичам Пати и самата идея зад филма... Дано новият режисьор да е по-добър, но не мисля, че човек, правил Американски пай, му е мястото в Moonligt... BTW, има слухове, че Дакота Фанинг ще участва в продължението. Искрено се надявам на по-добър филм. -------------------- ![]() This love's become a war... |
| Echelon4Life |
|
![]() Echelon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Mars Army Posts: 572 Member No.: 25 Joined: August 02, 2008 |
определено съм съгласна, че филмът не беше особено добър. честно казно според мен доста вацни моменти от книгата са махнати и са заменени с големи глупости, но за съжаление нищо не може да се направи. другото, което доста ме озадачи беше това че никъде не споменават Волтурите... който в следващите 3 части са мн важен елемент и не ми е ясно как точно ще ги вкарат в Новолуние без да съсипят още нещо. наистина се надявам, че новият режисьор ще положи повече старание.
а за актьорите... Роб-чо определено ми допада, а след като свалих и саундтрака и го чух как пее още повече ми допадна -------------------- |
| Kremitoo |
Posted: February 05, 2009 01:04 pm
|
![]() Buddha For Kremmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Mars Kings Posts: 878 Member No.: 1 Joined: July 22, 2008 |
А к'ва глупост съм написала вчера... Чак ся видях.
А иначе няма да е Бела, ами някаква върколачка май? Не знам. -------------------- ![]() This love's become a war... |
| Echelon4Life |
|
хм... там пък още по-малко ще се впише. все пак върколаците са индианско племе и всички са тъмнокоси и тъмнооки (като хубавеца дето играе Джейкъб
-------------------- |
| sweetdeath |
Posted: February 05, 2009 02:25 pm
|
![]() Echelon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Mars Army Posts: 836 Member No.: 28 Joined: August 15, 2008 |
Аз филма още не съм го гледала, ма искам да е с по-убу качество.
Иначе книгата е супер яка А за кака -------------------- ![]() |
| Echelon4Life |
|
наистина за Джей става. малко, жестоко по душа, но невинно изглеждащо. наистина е доста интересно кой ще изберат за Алек. уффффф... нямам търпение да излезе Новолуние-то
-------------------- |
| Kremitoo |
Posted: February 14, 2009 01:19 am
|
Въй въй въй. Забравете какво казах в горния си пост - на кино филмът е БОЖЕСТВЕН. ГРАНДИОЗЕН. МУЛТИПОБЪРКВАЩ. НЯМА ТАКАВА ДУМА ПРОСТО. Чувствам се като третокласничка пред плакат на Брад Пит на младини. Ебаси разбивацията. Имам само едно нещо да кажа:
ГОСПОДИ, РОБЪРТ, МАЙКА ЛИ ТЕ Е РАЖДАЛА?! BTW, почнах книгата и за 3 часа вече съм на страница 200. -------------------- ![]() This love's become a war... |
| Echelon4Life |
|
||
само аз ли не съм го гледала на кинооооооооооо а за книгата, и аз така се вманиачих и направих. мн е нездравословно -------------------- |
||
| Dju |
Posted: February 16, 2009 08:02 pm
|
![]() Echelon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Mars Army Posts: 707 Member No.: 29 Joined: August 19, 2008 |
Абеееее, аз имам да чета цялото "Гробовно мълчание", бахти лошите сте, аз скоро няма да мога да чета "Здрач" не е честноооооооооооооооооооооо, Крема тука ме зарибява постоянно... Бахти, искам и аз да четааааа
-------------------- ![]() |
| Kremitoo |
Posted: February 20, 2009 12:51 am
|
Кой сега е номееерр еднооо? 3 пъти на кино, общо 4 пъти филма. Почвам Eclipse.
BTW, само аз ли мисля, че начинът, по който Роб пее, е БОЖЕСТВЕН. Сякаш усещам болката му, как разкъсва гърдите му и как му е трудно да диша... НЕ знам, но просто... Наистина думата е "божествено". За друга не се сещам. http://www.youtube.com/watch?v=7H47oQH1TW4 -------------------- ![]() This love's become a war... |
| Kremitoo |
Posted: February 20, 2009 09:17 pm
|
||
-------------------- ![]() This love's become a war... |
||
| kittie6277 |
Posted: February 22, 2009 09:00 pm
|
||
|
Rape Me ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Mars Kings Posts: 290 Member No.: 2 Joined: July 22, 2008 |
И на мен ми допада гласа му. 2-3 пъти си заспивам на Never think Иначе и за мен може да се каже, че луднах и по книгите и по филма.За сега съм прочела Twilight и New moon и се спрях малко, защото очите ми вече са леш |
||
| Kremitoo |
Posted: February 22, 2009 10:16 pm
|
Ох, ще пусна няколко забавни цитата... Просто не се сдържам:
"Доктор Кучешки зъби не бе сигурен от какво количество обезболяващи се нуждаех..." "Помиярът още ли е там?" "Да бе, защото вампирското пижамено парти е апогея на безопасното поведение." "Мисля, че днес няма да се нуждаем от печка." - печката е Джейк в случая. "Ако можех да бъда на твоето място тази вечер, това нямаше да влезе и в топ 10 на най-хубавите ми нощи." -------------------- ![]() This love's become a war... |
| Echelon4Life |
|
вие сте се зарибили... пф. хора аз се разделих с 95 кинта за да аси купя 4те книги в оригинал а вече съм ги чела всяка по 3 пъти!
Едит: Ето ви едно живо изпълнение на цялата песен -------------------- |
Pages: (3) [1] 2 3 |
![]() |