Акаунтите се активират както от e-mail, така и от администраторите на форума.
*

Pages: (3) [1] 2 3   ( Go to first unread post ) Reply to this topic

> Twilight, какво мислите за филма (книгите)
Echelon4Life
  Posted: February 04, 2009 02:35 pm

Echelon

Group: Mars Army
Member No.: 25

така... тъй като в последно време не се мяркам често искам да дам обяснение happy.gif и то е просто Twilight и като цяло поредицата на Стефани Майер за вампира Едуард и обикновеното момиче Бела.

доста се шуми около филма, много хора се ваминачиха до такава степен че живеят и дишат, за да мислят и говорят за Twilight. други, пък, го смятат за напълно идиотски, детски и т.н.

аз вече прочетох 4-те книги и сега довършвам това, което успях да намеря от 5-тата и определено ми допада - със сигурност ще следя филмите.

според мен Twilight е една модерна история за Ромео и Жулиета (дам определено идеята не е много оригинална и честно казано малко заимствана, но пък за сметка на това интересно поднесена). много хора с отвращение казват че не им се гледат детски приказки за вампири. е аз не съм съгласна с тях и ще кажа защо - да се гледа на историята като приказка за вампири е малко повърхностно (съжалявам ако обиждам някой, не е нарочно) защото ако се вгледаме не е нужно да става дума точно за вампири. просто в последно време те станаха доста модерни и това е начин да се привлече внимание към творбата. аз гледам на Twilight като историята (любовната история) на 2 индивида - коренно различни един от друг и в същото време толкова еднакви.

той - неизпитвал до този момент подобни чувства и истински изплашен от тях и от това как и до каква степен ще променят живота му. и тя - непомисляла за подобни неща, дори незаинтересована в един момент достига до неговите проблеми - как ще се промени живота и, какво е готова да жертва за да има него. естествено като във всяка любовна история трябва да има някакви пречки, за да може да се покаже по-ясно колко силна може да бъде "любовта" (използвам кавичките, защото неотдавна в този форум бях изразила мнението си че не вярвам в реалният живот да съществува любов, такава каквато е описана в песните, романите и др произведения). ето точно тук се включва елементът "вампир" - същество, което е коренно различно от това прието за нормално, от нас хората. според мен ако препядствието пред любовта бе нещо като разлика в общественото положение, пари или други от този тип, нямаше да има същия ефект. все пак живеем в 21-ви век. би трябвало тези неща вече да са преодоляни.

не искам да натрапвам своето мнение и за това исках да пусна тази темичка, за да мога да видя как другите възприемат филма и книгите smile.gif

--------------------
user posted image user posted image
user posted image
Kremitoo
Posted: February 04, 2009 09:04 pm

Buddha For Kremmy

Group: Mars Kings
Member No.: 1

Обожавам самата история, обожавам Пати / Робърт Патинсън/, обожавам подобни любови между вампири и хора / основната причина да съм фенка на Бъфи... Е, и Спайк. laugh.gif /, НО си личи, че филмът е направен с доста нисък бюджет и режисьорът лекооо съква... Имаше в целия филм максимум 3-4 добре заснети сцени. Това бяха летенето, нощта, в която бяха в стаята на Бела и се натискаха и той искаше да я изпапка happy.gif (така де, беше му трудно да се сдържа) иии последната сцена. И като я спаси, айде... Ама останалата част от филма беше... Много, ама много зле. Говоря като филм, не като сценарий... Макар че имаше излишни неща и неща, които е трябвало да се вкарат от книгата. Друго друго... Няма по-перфектен Едуард от Пати, обаче Бела са я избрали много некадърна нещо... Преиграва на моменти. Аве, не ме кефи мацката.

На филма давам 9 от 10, а дори не харесвам напълно режисурата и сценария... Значи смятайте колко много обичам Пати и самата идея зад филма... Дано новият режисьор да е по-добър, но не мисля, че човек, правил Американски пай, му е мястото в Moonligt...

BTW, има слухове, че Дакота Фанинг ще участва в продължението. Искрено се надявам на по-добър филм. sad.gif

--------------------
user posted image
This love's become a war...
Echelon4Life
  Posted: February 04, 2009 11:42 pm

Echelon

определено съм съгласна, че филмът не беше особено добър. честно казно според мен доста вацни моменти от книгата са махнати и са заменени с големи глупости, но за съжаление нищо не може да се направи. другото, което доста ме озадачи беше това че никъде не споменават Волтурите... който в следващите 3 части са мн важен елемент и не ми е ясно как точно ще ги вкарат в Новолуние без да съсипят още нещо. наистина се надявам, че новият режисьор ще положи повече старание.

а за актьорите... Роб-чо определено ми допада, а след като свалих и саундтрака и го чух как пее още повече ми допадна laugh.gif Кристин по принцип не е толкова зле, но незнайно защо наистина се справи мн зле с ролята на Бела... като визия мн подходяща, но иначе... sad.gif естествено, за да няма съперничество, аз бих наблегнла на Келън (ака Емет bgmarsarmy/298.gif ) макар да не беше в главна роля, определено му се порадвах на външния вид laugh.gif а относно Дакота, не се сещам къде биха я вкарали... според мен не става за Бела, а пък останалите си бяха на място и би било глупаво да ги сменят.

--------------------
user posted image
Kremitoo
Posted: February 05, 2009 01:04 pm

Buddha For Kremmy

А к'ва глупост съм написала вчера... Чак ся видях. laugh.gif MOONLIGHT! Деба, това е знак, че трябва да довърша сериала... laugh.gif

А иначе няма да е Бела, ами някаква върколачка май? Не знам. laugh.gif

--------------------
user posted image
Echelon4Life
  Posted: February 05, 2009 01:47 pm

Echelon

хм... там пък още по-малко ще се впише. все пак върколаците са индианско племе и всички са тъмнокоси и тъмнооки (като хубавеца дето играе Джейкъб bgmarsarmy/298.gif ) ама а да видим къде ще я бутнат....

--------------------
user posted image
sweetdeath
Posted: February 05, 2009 02:25 pm

Echelon

Member No.: 28

Аз филма още не съм го гледала, ма искам да е с по-убу качество.
Иначе книгата е супер яка happy.gif

А за кака huh.gif Дакота аз намерих ей това тука

--------------------
user posted image
Echelon4Life
  Posted: February 07, 2009 09:05 pm

Echelon

наистина за Джей става. малко, жестоко по душа, но невинно изглеждащо. наистина е доста интересно кой ще изберат за Алек. уффффф... нямам търпение да излезе Новолуние-то bgmarsarmy/1_.gif ще се побъркам до ноември месец!!!!!! bgmarsarmy/bash_1_.gif

--------------------
user posted image
Kremitoo
Posted: February 14, 2009 01:19 am

Buddha For Kremmy

Въй въй въй. Забравете какво казах в горния си пост - на кино филмът е БОЖЕСТВЕН. ГРАНДИОЗЕН. МУЛТИПОБЪРКВАЩ. НЯМА ТАКАВА ДУМА ПРОСТО. Чувствам се като третокласничка пред плакат на Брад Пит на младини. Ебаси разбивацията. Имам само едно нещо да кажа:

ГОСПОДИ, РОБЪРТ, МАЙКА ЛИ ТЕ Е РАЖДАЛА?! bgmarsarmy/heart.gif bgmarsarmy/heart.gif

BTW, почнах книгата и за 3 часа вече съм на страница 200. biggrin.gif Утре смятам да приключа първата книга и ще си кажа подробно мнението!

--------------------
user posted image
Echelon4Life
  Posted: February 14, 2009 10:15 am

Echelon

QUOTE (Kremitoo @ February 14, 2009 02:19 am)
Въй въй въй. Забравете какво казах в горния си пост - на кино филмът е БОЖЕСТВЕН. ГРАНДИОЗЕН. МУЛТИПОБЪРКВАЩ. НЯМА ТАКАВА ДУМА ПРОСТО. Чувствам се като третокласничка пред плакат на Брад Пит на младини. Ебаси разбивацията. Имам само едно нещо да кажа:

ГОСПОДИ, РОБЪРТ, МАЙКА ЛИ ТЕ Е РАЖДАЛА?! bgmarsarmy/heart.gif bgmarsarmy/heart.gif

BTW, почнах книгата и за 3 часа вече съм на страница 200. biggrin.gif Утре смятам да приключа първата книга и ще си кажа подробно мнението!

само аз ли не съм го гледала на кинооооооооооо bgmarsarmy/drama.gif bgmarsarmy/drama.gif bgmarsarmy/drama.gif bgmarsarmy/drama.gif bgmarsarmy/drama.gif

а за книгата, и аз така се вманиачих и направих. мн е нездравословно laugh.gif за около 4 дни изчетох и 4те книги xD

--------------------
user posted image
Dju
Posted: February 16, 2009 08:02 pm

Echelon

Member No.: 29

Абеееее, аз имам да чета цялото "Гробовно мълчание", бахти лошите сте, аз скоро няма да мога да чета "Здрач" не е честноооооооооооооооооооооо, Крема тука ме зарибява постоянно... Бахти, искам и аз да четааааа bgmarsarmy/drama.gif

--------------------
user posted image
Kremitoo
Posted: February 20, 2009 12:51 am

Buddha For Kremmy

Кой сега е номееерр еднооо? 3 пъти на кино, общо 4 пъти филма. Почвам Eclipse. bgmarsarmy/heart.gif bgmarsarmy/heart.gif bgmarsarmy/heart.gif

BTW, само аз ли мисля, че начинът, по който Роб пее, е БОЖЕСТВЕН.
Сякаш усещам болката му, как разкъсва гърдите му и как му е трудно да диша... НЕ знам, но просто... Наистина думата е "божествено". За друга не се сещам.

http://www.youtube.com/watch?v=7H47oQH1TW4

--------------------
user posted image
Kremitoo
Posted: February 20, 2009 09:17 pm

Buddha For Kremmy

- Но ако някога отново я върнеш с някакви щети – и не ме интересува чия е вината – не ме интересува дали тя просто се спънала или метеор е паднал от небето и я е ударил в главата – ако някога ми я върнеш в състояние, по-лошо от перфектното, в което аз съм я оставил, ще бягаш на три крака. Разбираш ли това, помияр?

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

--------------------
user posted image
kittie6277
Posted: February 22, 2009 09:00 pm

Rape Me

Member No.: 2

QUOTE (Kremitoo @ February 19, 2009 10:51 pm)
Кой сега е номееерр еднооо? 3 пъти на кино, общо 4 пъти филма. Почвам Eclipse. bgmarsarmy/heart.gif  bgmarsarmy/heart.gif  bgmarsarmy/heart.gif

BTW, само аз ли мисля, че начинът, по който Роб пее, е БОЖЕСТВЕН.
Сякаш усещам болката му, как разкъсва гърдите му и как му е трудно да диша... НЕ знам, но просто... Наистина думата е "божествено". За друга не се сещам.

http://www.youtube.com/watch?v=7H47oQH1TW4

И на мен ми допада гласа му. 2-3 пъти си заспивам на Never think wub.gif bgmarsarmy/heart.gif
Иначе и за мен може да се каже, че луднах и по книгите и по филма.За сега съм прочела Twilight и New moon и се спрях малко, защото очите ми вече са леш laugh.gif Уж не бях толкова вманиячена, уж щях да си чакам да излезе New moon, ама е голяма краста и не можах изобщо да се спра и я изгълтах дори по-бързо от Twilight.
Kremitoo
Posted: February 22, 2009 10:16 pm

Buddha For Kremmy

Ох, ще пусна няколко забавни цитата... Просто не се сдържам:

"Доктор Кучешки зъби не бе сигурен от какво количество обезболяващи се нуждаех..."

"Помиярът още ли е там?"

"Да бе, защото вампирското пижамено парти е апогея на безопасното поведение."

"Мисля, че днес няма да се нуждаем от печка." - печката е Джейк в случая. laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

"Ако можех да бъда на твоето място тази вечер, това нямаше да влезе и в топ 10 на най-хубавите ми нощи." laugh.gif laugh.gif laugh.gif Леко прецакня!

--------------------
user posted image
Echelon4Life
  Posted: February 23, 2009 09:34 am

Echelon

вие сте се зарибили... пф. хора аз се разделих с 95 кинта за да аси купя 4те книги в оригинал а вече съм ги чела всяка по 3 пъти! bgmarsarmy/rofl.gif bgmarsarmy/rofl.gif bgmarsarmy/rofl.gif това мойто е ад направо! ще разора наш'те ако се вманиача ощемалко bgmarsarmy/rofl.gif bgmarsarmy/rofl.gif bgmarsarmy/rofl.gif

Едит:

Ето ви едно живо изпълнение на цялата песен happy.gif

--------------------
user posted image
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Pages: (3) [1] 2 3  Reply to this topic