| Welcome Guest ( Log In | Register ) | Resend Validation Email |
|
|
![]() |
| Kremitoo |
Posted: November 06, 2009 05:37 pm
|
![]() Buddha For Kremmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Mars Kings Posts: 878 Member No.: 1 Joined: July 22, 2008 |
Добре, песните са хубави. НО ЗА ТОВА ЛИ ЧАКАХМЕ 4 ГОДИНИ?!! ЗА ПЕСНИ, КОИТО СА... ХУБАВИ?!?!?! АКО ОТ ТОЯ СКАПАН АЛБУМ НЕ ИЗЛЕЗЕ ПОНЕ ЕДНА ПЕСЕН, КОЯТО ДА Е ЕПИЧНА, ПОВТАРЯМ, ЕПИЧНА, НАПРАВО НЗ... И ЗА КВО СА ТИЯ ТЪПОТИИ НЯКВИ МАЛОУМНИ ГРАЧЕЩИ СЪЩЕСТВА МИ ГИ ЛЕПНАЛИ ДА РАЗВАЛЯТ ПЕСЕНТА, КОЯТО И БЕЗ ТОВА НЕ СЕ И ДОБЛИЖАВА ДО EDGE OF THE EARTH, CAPRICORN, BUDDHA FOR MARY, THE KILL, A BEAUTIFUL LIE, FROM YESTERDAY И Т.Н. И Т.Н.
ШИТ ШИТ ШИТ!!! ЯДОСАНА СЪМ И СИ ИСКАМ И PRESSURE-A! ЩЕ ЧАКАМ ДА ЧУЯ ЦЕЛИЯ АЛБУМ, НО ЗАСЕГА НЕ СЪМ ДОВОЛНА И ТОВА Е. ИМА ЛИ ДРУГИ?! Нека си припомним малко добрите стари времена: http://www.youtube.com/watch?v=sEMKDhojytY&feature=fvst -------------------- ![]() This love's become a war... |
| TsJX5_494 |
Posted: November 06, 2009 05:48 pm
|
![]() Hunter ![]() ![]() ![]() Group: Mars Army Posts: 77 Member No.: 9 Joined: July 26, 2008 |
Абе песните са хубави,вярно е ,че не са велики,каквито бяха старите,но все пак аз мисля да им дам известно време слушане и тогава да се изказвам повече.
Както ти казах и преди малко, Кремо, може би сме се бъгнали от слушане на старите песни вече колко много време и за това е маллко трудно да приемем новите,ноооо знам ли,може и да греша.Дано само сакапаният албум да излезе вече, защото съм съгласна с теб, че за тва време което сме чакали не ни дават особено много...Та да,тва е -------------------- ![]() |
| Kremitoo |
Posted: November 06, 2009 05:55 pm
|
||
![]() Buddha For Kremmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Mars Kings Posts: 878 Member No.: 1 Joined: July 22, 2008 |
Дам, има нещо вярно, че сме леко бъгнати от старите песни, но все пак... Текстовете са МЕГА СИЛНИ, ама мега много, но нз самата музика не ме кефи толкова, има прекалено много инструменти, прекалено много звуци и шумове на заден план, направо не знаеш какво се случва и каква ти е основната мелодия и нищо... Ето пуснете си един Capricorn, един Edge of The Earth, ABL И т.н. - по-изчистено звучене на места, където трябва е по-голяма бъркотия, но всичко си е точно и ясно, а тука сякаш музиката не е достатъчно объркана, а трябва и няколко хиляди души да ти крещят на заден план. Иначе сега слушам This is War за 50ти път и определено започвам да я хващам и да ми харесва повече, но наистина ли трябва една песен да я слушаш един милион пъти, за да й хванеш ритъма? -------------------- ![]() This love's become a war... |
||
| Sherilyn |
Posted: November 06, 2009 06:12 pm
|
![]() Echelon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Mars Army Posts: 374 Member No.: 13 Joined: July 27, 2008 |
E aз няма как да си припомня добрите стари времена, ако имаш в предвид буквално, понеже тогава изобщо не съм и предполагала за съществуването на групата.
Обаче да, определено може да се каже че съм разочарована. Не харесвам кой знае колко и Copricorn, но тя поне е запеваема. Докато новите. Наистина ако бяха забили в посоката на Pressure, Sisters of heresy, Some other sun както лековерно очаквах(ме), щеше да е нещо върховно, божествено и уморазцепващо. Но, не било писано. Мен също ме дразнят частите в песните с феновете. В This is war пеенето им е все пак малко по не дразнещо за мене. И тази откровено военна тематика в This is war, каквато не очаквах, не ми допада. Хич. -------------------- More Than Words |
| Sherilyn |
Posted: November 06, 2009 06:20 pm
|
![]() Echelon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Mars Army Posts: 374 Member No.: 13 Joined: July 27, 2008 |
[QUOTE=Kremitoo,November 06, 2009 03:55 pm] [QUOTE=TsJX5_494,November 06, 2009 03:48 pm] Ето пуснете си един Capricorn, един Edge of The Earth, ABL И т.н. - по-изчистено звучене на места, където трябва е по-голяма бъркотия, но всичко си е точно и ясно, а тука сякаш музиката не е достатъчно объркана, а трябва и няколко хиляди души да ти крещят на заден план.
Иначе сега слушам This is War за 50ти път и определено започвам да я хващам и да ми харесва повече, но наистина ли трябва една песен да я слушаш един милион пъти, за да й хванеш ритъма? Абе нали знаете как се правят хитове. Пускаш песента на стария чистач и ако той си я затaнаника значи става за хит. Тука чичката не го виждам как си ги е запявaл. -------------------- More Than Words |
| Kremitoo |
Posted: November 06, 2009 06:24 pm
|
^ Именно това имах предвид и аз, но ти говориш по-ясно!
Apocalyptic and insane my dreams will never change... -------------------- ![]() This love's become a war... |
| TsJX5_494 |
Posted: November 06, 2009 06:24 pm
|
![]() Hunter ![]() ![]() ![]() Group: Mars Army Posts: 77 Member No.: 9 Joined: July 26, 2008 |
Е,може пък това да е целта на песните!Да не са обикновенни или ддз и аз,да са по-различни може би!Щото каквито и да са,определено са си доста странни!В което няма лошо.
-------------------- ![]() |
| kittie6277 |
Posted: November 06, 2009 08:11 pm
|
|
Rape Me ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Mars Kings Posts: 290 Member No.: 2 Joined: July 22, 2008 |
Няма как да не се присъедитня.. Като фен на 30 и изобщо, като обичам нещо и ме разочарова винаги търся първо в мене си вината и реших че съм имала прекалено големи очаквания.Но истината е че тва просто не са 30... Обичам като слушам нещо да мога да го почувствам, за мен не всичко опира до текста.И двете песни имат бих казала доста комерсиално звучене, не заради друго, а заради тва че комерсиалните песни не могат да се докоснат до теб така както можеха всички песни от старите албуми, както и неиздадените.Надявам се за нещо по-добро и по-30 нататък, пък дано
|
| Sherilyn |
Posted: November 07, 2009 02:31 pm
|
Според мен трябваше някой непристрастен, някой от компанията на 30 или не знам и аз, да избере кои точно песни да бъдат включени в албума. Или поне част от тях да избере. Защото така се получава все едно аз да напиша пет песни и да избера една от тях като най-добра, добре ама в такъв случай нали разбирате, че за някои от песните съм вложила повече време, труд, вдъхновение и кво ли още не. И ще избера точно песента, по която най-много съм работила, защото предполагам че именно тя е най-добрата. Подсъзнателно. Обаче тва не е гаранция, че е така.
Джаред е заложил на песни с текст. Поне двете до този момент. ТЕКСТЪТ на първо място. А аз, както виждам и вие не поставяме текста, като първостепенен по важност за едно парче. Много по-важна е музиката, мелодията, ритъма. Да вземем една Smells like teen spirit, ми за какво е текста в нея? За нищо. Какъв му е смисъла. Никакъв. Обаче е подреден така, че да звучи прекрасно. Пука ли му на някой чак толкова за текста. Не. Парчето си е едно от най-великите рок химни за всички времена. Може би Pressure, Sisters of heresy и Some other sun/son не са включени (още не сме сигурни) точно поради тази причина. Текста. Джаред е сметнал, че техния не е чак толкова перфектен, колкото на други. Но защо трябва да е перфектен!!! Защо трябва да ти казва нещо буквално и недвусмислено!!! Много по-яко е именно на една песен с неясен текст да се чудиш какво точно е искал да каже автора, какво аджеба е вложил в него. И в най-безсмисления текст всеки ще си намери смисъл. Просто не мога да приема, че от стоте песни, които Джаред е написал е имало толкова много по-добри като цялостно звучене от Pressure, Sisters и Some other sun. Или поне Kings and Queens и This is war със сигурност не са по-добри. И според мен не са и много комерсиални^. Джаред не e търсил това, а е търсил смисъл. Така мисля. Човек не може да знае кое ще е комерсиално и кое не. Особено като ти си пишеш песните и ти си ги пробираш. Освен ако и освен това не си и много изпечен специалист. -------------------- More Than Words |
| TsJX5_494 |
Posted: November 07, 2009 08:42 pm
|
И аз не съм сигурна за комерсиалното честно казано, защото на мен лично не ми звучат особено комерсиално
Естествено, че текстът е супер важен, мисля че е така за всички фенове на 30 и бих казала, че за мен това беше едно от основните неща които ми харесаха на първо място. А иначе не можах да се здържа като спомена за Нирвана и Smells like teen spirit! Не мисля, че текстът и песента са безмислени, дори и ти каза, че в песента, втекста трябва да се търси.Та ето от укито линк за песента и тълкуванията и какво е искал Кърт Кобейн аджеба да каже с тая песен http://en.wikipedia.org/wiki/Smells_Like_T..._interpretation -------------------- ![]() |
| Sherilyn |
Posted: November 08, 2009 07:06 pm
|
^Ми аз виждам как навсякъде се говори за това колко е трудно на слушателя да разбере текста. Не само че песента е изпята така, че думите да не се разбират, ами че и самият текст е неразбираем. Виж че и полето, в което се обсъжда текста, е под заглавие Lyrics and Interpretation, т.е как се интерпретира. Защо я има изобщо думата интерпретация, ако текста беше ясен. Пък и накрая думите на Дейв Грол са достатъчно красноречиви за "смисъла" на текста и има ли нещо което той казва изобщо. Само разбрах, че едно от изреченията е за бившата на Кърт и тва е.
-------------------- More Than Words |
| TsJX5_494 |
Posted: November 09, 2009 12:19 am
|
Нз,човек,и така може да е,все пак всеки вижда нещата различно, но според мен на повечето текстове песните не са ясни и трябва да бъдат по някакъв начин интерпретирани,да се търси смисъла в тях.Поправи ме ако греша, но така е и с всички песни на 30?Пък и според мен, щом нещо може да бъде интерпретирано по някакъв начин следователно има смисъл в него
Мисля че трябва да спрем да обсъждаме тази тема тук, защото накрая Крема ще ни се скара -------------------- ![]() |
| Kremitoo |
Posted: November 09, 2009 12:31 am
|
Няма бе, аз ви обичам. Не се карам.
Иначе лично за мен: интерпретация -> истинско творчество -------------------- ![]() This love's become a war... |
| Sherilyn |
Posted: November 09, 2009 02:53 pm
|
||
Съгласна съм, песните трябва да не ти казват нещата "право куме в очи". Недвусмислеността не ме привлича, доколкото става въпрос за музика. Предпочитам поне хиляда пъти една песен с абсолютно неясен текст, но със смислена мелодия, отколкото обратното. И е много по-готино човек сам да си намери смисъл в текста на една такава песен, отколкото да не вижда какъв друг смисъл да търси в песен, която казва нещо абсолютно буквално. Това исках да кажа и по-нагоре в по-предишния си пост. Ето Smells like teen spirit не казва с текста си абсолютно нищо буквално, но затова пък със звученето си въздейства много. Самият Дейв Грол казва че не вярва, че текстът изобщо носи някакво послание и че казва нещо, а по-късно Нирвана често отказват да свирят тази песен, защото Кърт твърди, че се чувства почти засрамен да я свири и от факта, че всички са се фокусирали толкова много точно върху нея. Всичко това и вие сами може да го прочетете, не знам за кво ви го обяснявам. -------------------- More Than Words |
||
|
![]() |